mandag 4. juli 2011

Utdanningen

Jeg tar nå fatt på siste innspurt av veien til "Helsefagarbeider" Lurer du på hva det er? Det er omsorgsarbeider og hjelpepleier som er slått isammen.

Som helsefagarbeider arbeider du med praktisk sykepleie i alders- og sykehjem, innen omsorgen for psykisisk utviklingshemmede og innen rusomsorgen. Du kan også arbeide utenfor institusjonene, som hjemme hos pasienter. Helsefagarbeidere kan også arbeide i sykehus og psykiatriske institusjoner men reaksjoner vi har fått fra helsearbeidere i arbeid viser at færre og færre helsearbeidere ansettes her.

Du kan ha oppgaver innen miljøarbeid, sykdomsforebyggende arbeid eller med rehabilitering av pasienter, men helsefagarbeiderens hovedoppgave er som regel direkte pasientbehandling.

En helsefagarbeider i helsetjenesten arbeider under ledelse av offentlig godkjent sykepleier eller vernepleier. På andre arbeidsområder vil helsefagarbeideren arbeide under ledelse av andre grupper helse-/sosialpersonell som sosionom, barnevernspedagog, ergoterapeut, fysioterapeut o.a., eller arbeide selvstendig på de områdene hvor hjelpepleieren har de nødvendige kvalifikasjonene.

Helsefagarbeideren samarbeider med pasient/bruker, pårørende og aktuelle yrkesgrupper, og gir praktisk veiledning til helsefagelever, praktikanter og andre som har behov for det.

VIDEREUTDANNING
Om man vil spesialisere seg på noe, har man ulike retninger å velge i:
eldreomsorg, kreftomsorg og lindrende pleie,
rehabilitering, psykisk helse, barsel og spedbarnpleie, miljøarbeid innen rus.

Mye spennende her altså!

Men det var barsel og spedbarnpleie jeg først og fremst hadde tenkt på, men vanskelig å få jobb på fødestue som ufaglært - så håper jeg får prøvd meg der som ferdig Helsefagarbeider!

bilde fra nrk.no

2 kommentarer:

  1. For å lage en liste med etiketter må du gå på "utforming", "legg til gadget". "etiketter", og velge at etikettene skal vises som LISTE (ikke skyer). Skjønner? ;)

    SvarSlett
  2. Åhh tusen takk!!! som jeg har grubla! :D

    SvarSlett